19 Haz 2015

Sous Le Ciel De Paris/2. Gün

Paris'te 2. güne erkenden başladık. Programımız içinde Louvre Müzesi, Arc de Triomphe, Champs Elysees, Musee d'Orsay ve daha birçok yer vardı. Tüm bunlara enerjinizin yetebilmesi için sırt çantanızda bol bol meyve, su ve atıştırmalık bulundurmalısınız. Özellikle müzelerin bahçelerinde dinlenme amacıyla hazırlanmış yerler var ve buralarda dinlenmeye bir şeyler atıştırarak enerjinizi toplamaya ihtiyacınız olacak. 



Dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise hangi müzelerin hangi günlerde açık olduğu. Tur programınızı buna göre ayarlamalısınız.

Louvre Müzesi özellikle öğle saatlerinde çok kalabalık olduğu için gezimizde ilk sırayı Louvre'a verdik. Sabah çok erken saatte gidip hemen en çok merak ettiğim ve yakından görmeyi çok ama çok istediğim Mona Lisa'ya doğru yol aldık. Tahmin ettiğimiz gibi henüz kalabalık değildi ve en ön sıradan görme şansı elde ettim. Mona Lisa'dan sonra kendimizi sanatın kollarına bıraktık. Bence bu müze kesinlikle 1 günde bitmez. 4 saat gezdik ve çok az kısmını görebildik. Baş döndürücü bir büyüklük. Binlerce değerli eser. 







Müzenin bahçesi de çok keyifli. (Jardin Des Tuileries) Havuzların etrafında sandalyeler var ve dinlenmek için ideal yerler. Burada dinlendikten sonra Musee d'Orsay'a doğru yol aldık. Louvre kadar etkileyci, mutlaka görülmeli.




Çizdiğimiz rotada sırada Champs Eliysees var. Metroyla da gidilebilir ancak biz yürümeyi tercih ettik. Ama yorucu olduğunu belirtmeliyim. 

Pont Alexandre III 'e uğradıktan sonra Champs Eliysees caddesine geldik. Cafe'er, mağazalar, butikler tam hayal ettiğim gibi. Dünyaca ünlü markaların mağazaları ve tasarımları harika. Özellikle Sephora'a kesinlikle uğramalısınız. 








Mağazaları gezdikten, cafede dinlendikten sonra Arc De Triomphe'ye doğru yürümeye başladık. Napolyon'un emriyle yapılan bu anıtsal kemer Champs Eliysees'nin kuzeybatı ucunda bulunuyor.









Geri dönerken de Petit Palas, Grand Palais ve katedralleri gördük. Hepsi aynı rota üzerinde. Ancak gezi turunuzu çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Elinizde bir harita olmalı ve bu haritada gezilecek yerleri belirleyerek rotanızı çizmelisiniz. Çoğu müze olduğu için kısıtlı bir zamanınız var. 


Vee 2. gün gezimizin son durağı Eiffel kulesi. Paris'in simgesi. 324 metrelik devasa demir bir kule. Kulenin etkileyiciliği hava kararınca daha da artıyor. Özellikle saat başlarında yapılan ışık dansları muhteşem. Kuleye 2 yoldan çıkabiliyorsunuz merdiven ve asansör. Asansörde çok sıra olduğu için merdiveni tercih ettik. Zorlayıcı ama Eiffel'i hissedebildiğiniz bir seçenek bence. En üst katında bir restoran bulunmakta. 








Muhteşem eserler, yerler gördüğümüz bu yorucu günün sonuna geldiğimizde ayaklarımı hissetmiyordum ama yine de mutluydum :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder